A koreai cég ezzel az újdonsággal átveheti az uralmat az Apple-től.

 

Rengeteg táblagép látott már napvilágot, de az utóbbi időben az értékesítésük folyamatosan csökkent. Ennek ellenére az eladási listát, és a tablet-piacot is az Apple vezeti, méghozzá toronymagasan.

Az almás céggel szemben a Samsung nem titkolja, hogy már évek óta a hajlékony kijelző elkészítésén munkálkodik. Persze nem csak a dél-korai cég nevéhez fűződik az új találmány. Már számos gyártó dolgozik a létrehozásán, és évente mutatatják be az ötleteiket.

„A 2005-ben megrendezett IFA-n, a holland királyi vállalat, a Philips bemutatta a világ első feltekerhető kijelzőjű e-olvasó koncepciójának prototípusát. Évekkel később, a 2016-os CES-en, az LG bemutatott egy 18 "-os 1 mm vastagságú hajlékony OLED kijelzőt. A feltekerhető TV volt a legkönnyebb és legvékonyabb kijelző, amit valaha működés közben láthattunk.” – írta a letsgodigital.org.

Válaszként, tavaly nyáron a Samsung új szabadalmat nyújtott be egy tabletre, ami nem egy szokványos készüléknek mutatkozik. A fémből készült váz, benne a feltekerhető kijelzővel egy tekercsre hasonlít. Az egyedi táblagép kijelzőjét mágnesek fogják megfelelő helyzetben tartani. A fémház aljára egy ujjlenyomat-olvasót, és más szegmenseket is elhelyeztek.

Az eszköz OLED kijelzőt fog kapni, és Androidot, Windows 10-et vagy akár más rendszereket is képes lesz működtetni. A szabadalom megvalósításával a Samsung újra az élre törne. Ez lenne az első feltekerhető tablet, amivel könnyedén vonzaná az új vevőket, ezzel maga mögött hagyva az Apple iPadjét.