Teljes kijelzős, rendkívül részletes az új Vezérlőközpont.

A legnagyobb változást az App Store és az iPad rendszere kapta.

Apple felhasználóknak a legjobb választás, az iOS 11!

Apple iOS 11 iOS 11 iPad

 

Júniusban a WWDC17 Keynote-on az Apple megismertette a nagyvilággal a legjújabb iPhone operációs rendszert, az iOS 11-et. Nézzük mit tartalmaz...

A 12 pont

1. A béta változatban még lehetett tesztelni, de a hivatalos verzóban már nem volt elérhető az Üzenetek app újdonsága. Játékokat, emojikat, matricákat lehetett megosztani egymás között az újratervezett alkalmazáson belül.

2. Az Apple Pay még mindig nem debütált hazánkban, így az Üzeneteken belüli két személy közötti fizetés funció is a tengerentúliak kíváltsága marad. Az elküldött pénz az Apple Pay Cashcard-ra kerül, mely áttehető bankkártyára is, vagy Apple Pay-el levásárolható.

3. A gépi tanuláson túl, új férfi és női hang érkezett a Siri-be. Angolról 5 különböző nyelvre fordít és prediktív működése szinkronizálódik a készülékek között. Egyszóval, amit az egyik eszközön megtanult, a másikon is tudni fogja.

4. Tárhelykimélő tömörítéssel újították a Kamerát. Fotóknál a HEIF, videóknál HEVC/H.265 generálja a 2x jobb "préselést".

Apple iOS 11 iOS 11 iPad

5. Ismétlés, oda-vissza és hosszú expozíció funkciókat kapott a Live Photo. Ezenfelül a kulcsfotó kijelölése és a Live Photo megvágása is elérhetővé vált.

6. Teljes kijelző nézet, testre szabható gombok, az új Vezérlőközpontban. 3D Touch-al ellátott iPhone-oknál részletesebb funkciók is rendelkezésre állnak. A Wi-Fi és Bluetooth ikonra koppintva csak kapcsolati lecsatlakozásra van lehetőség!

Apple iOS 11 iOS 11 iPad
A zárolt képernyőn fentről, rolószerűen lehúzva jelenik meg az összes értesítés.

7. A könnyebb és gyorsabb tájékozódás érdekében üzletközpontok, repülőterek alaprajzát és emeleteit is elérjük a Térképek-en belül. A sofőrök a sebességkorlátozásban, sávtartásban és az értesítések elnémításában kaptak segítséget.

8. A HomeKit megújult, a HomePod megérkezett, valamint az AirPlay 2 és a multiroom támogatás is "beköszönt".

9. A zene kedvelőinek csak egy Apple Music profil kell és már meg is lehet osztani egymás között a saját lejátszási listát, albumokat, rádióadókat. A MusicKit pedig a fejlesztőknek vált elérhetővé.

10. A legkomolyabb átalakuláson az App Store ment keresztül. Új design, játék és alkalmazás külön füleken és naponta megjelenő friss bejegyzések szerepelnek az újítások között.

Apple iOS 11 iOS 11 iPad

11. Az alkalmazásfejlesztőkre is gondolt az Apple. Az ARKit-tel lélegzetelállító AR-élményeket építhetnek az appokba, a Core ML pedig lehetővé teszi, hogy a gépi tanulással egyre intelligensebb alkalmazásokat hozzanak létre.

12. iPhone mellett, iPad-re is érkezett megannyi újdonság. Új, alulról felhúzható dock pediktív ikonokkal, megújult billentyűzetkezelés (QuickType), alkalmazásváltó és drag and drop érkezett. Ráadásként az új Fájlok app is iPad-en debütált, de iPhone-on is megtalálható.