Applikációval irányítható az új Tesla.

Tesla Model 3 Elon Musk elektromos autó

 

A legszebb karácsonyi ajándék, ha egy ilyen újdonságot még év vége előtt kézhez kap valaki. Elon Musk gondoskodott róla, hogy a nagy érdeklődés ellenére is minél előbb átvehessék az első megrendelők.

A nagytestvéreihez képest a Model 3 kívül-belül átalakult. Családiasabb megjelenéséhez egyedi külsőt alkottak a tervezők. A motor helyén egy kisebb, hátul pedig egy nagyobb csomagtartót alakítottak ki. A hátsókerekes verdát egy villanymotorral szerelték fel, ami 350 km-t tud megtenni egy töltéssel.

Belül is jelentős változások történtek. A kormányon néhány alapfunkció található, de az autónak a lelke a 15 colos, fektetett érintőkijelzőben rejlik. Plusz 5 ezer dollárért vásárolható meg az önvezető képesség (Autopilot) és ugyanennyiért a prémium csomag is.

Tesla Model 3 Elon Musk elektromos autó

A legérdekesebb újítás, hogy a Tesla telefonos appján keresztül vezérelhető a kocsi, tehát már kulcs sem kell hozzá. Az alapmodell 35 ezer dollárért (kb. 8,8 millió forint) rendelhető meg.

"A Tesla hivatalosan is megerősítette, hogy a videón látható Model 3 az első olyan autójuk, amit olyan megrendelő vehet át, akinek semmilyen kapcsolata nincs a vállalattal, szimplán csak leadta rendelését a kocsira." – írta az e-cars.hu