Különlegességét a tetején lévő érintőpanel és a Siri animáció adja.

Apple HomePod okos hangfal Siri

 

Hat év kemény munka után az almás cég megalkotta az első intelligens hangszóróját, a HomePod-ot. Eredetileg zenehallgatásra készült volna, de Siri, a hangasszisztens és a HomeKit is belekerült az okos hengerbe.

Az otthoni hangfal könnyen kezelhető és felhasználóbarát. Méreteit tekintve csak 17 cm magas, tehát házon belül is sok helyen elfér. A szövet borította külsőn nem található optikai bemenet és jack csatlakozó sem. A különlegességét a tetején lévő érintőpanel adja, amivel a hangerőt állíthatjuk, a zenét léptethetjük, megállíthatjuk  és egy érintéssel felébreszthetjük a Siri animációt is.

Apple HomePod okos hangfal Siri

A hangszóró tetején egy A8-as processzor helyezkedik el, alatta egy mély-közép sugárzó, majd 6 darab mikrofon, és alul pedig 7 magas, közép-magas hangszóró alkotja a tökéletes belsőt. A 360 fokos hangzásnak köszönhetően az egész lakásban kiválóan hallhatjuk, sőt két HomePod még sztereó kapcsolatra is képes.

A neves angol online magazin, a TechRadar.com is megerősítette, hogy a HomePod észleli a környezetét és alkalmazkodik is hozzá.

„Az Apple megerősítette, hogy az új hangszóró térben is tudatosan fog viselkedni, így tudnia kell, hogyan optimalizálja a hangerejét annak érdekében, hogy a lakás méretéhez illeszkedjen. Felismeri a teret, amelyben tartják, úgy irányítja a csatornákat, hogy az a helyzetének a legmegfelelőbb legyen.”

Apple HomePod okos hangfal Siri

Az elképesztő hangképzéseken túl, Bluetooth 5.0 rejtőzik a hangfalban, ami segíti az Apple eszközöket az azonnali csatlakozásra és telepítésre. Sajnos Bluetooth kapcsolatra nem képes, így kizárólag Apple termékkel párosítható a HomePod.

Az okos eszközeinket is irányíthatjuk vele, kérdésre például az időjárásról is tájékoztat, a zenét is elindítja és üzenetet is tudunk küldeni. Mindezt belesűrítették egy kis hangfalba, amit 349 dollárért (kb. 90 ezer forintért) vásárolhatunk meg, de csak külföldről lehet beszerezni.