Egy amerikai orvos saját magán diagnosztizált rákot egy iPhone segítségével.

iPhone ultrahang ButterflyIQ 2018 orvos rák

 

A Business Insider nevű híres amerikai lap publikálásában olvasható, hogy John Martin, érsebészt felkérte egy connecticuti startup az általuk fejlesztett eszköz tesztelésére. Ez nem más volt, mint a Butterfly IQ névre hallgató ultrahang. A villanyborotva méretű készülék zsebben is elfér és életeket menthet!

A teszt során a készüléket iPhone-ra csatlakoztatva vizsgálta magát az érsebész, majd a nyakában egy elváltozást fedezett fel. Annyira pontosnak bizonyult az ultrahang, hogy a doktor egyből tudta, hogy a diagnózis: rák. A korai észrevétel miatt, már az operáció utáni gyógyuló fázisban van a specialista.

iPhone ultrahang ButterflyIQ 2018 orvos rák

Sürgősségi helyiségekben az orvosok arra használják, hogy gyorsan belenézzenek a páciens szívébe, tüdejébe és gyomrába röntgensugarak nélkül. Fontos tudni, hogy nem csak orvosok használhatják ezt a kis eszközt, melynek működése rendkívül egyszerű.

Működési elve, hogy vibráló kristályok nélkül hanghullámokat sugároz a testbe és ezeket visszaveri. Ennek köszönhetően gyorsan megjelennek a fekete-fehér képek az okostelefon kijelzőjén. A „szkenneléseket” követően a program magyarázatot és tanácsot is ad a használójának.


2000 dollárért vásárolható meg 2018-ban a Butterfly Network-től. Az ultrahang mellé egy mesterséges intelligenciával rendelkező szoftvert is társítanak a pontosabb eredmények érdekében.