Az új találmány jelenleg 15 nyelvet ismer fel, de ez folyamatosan bővül.

Waverly Labs Pilot intelligens fülhallgató fordító

 

Másfél évvel ezelőtt a Waverly Labs nyilvánosságra hozta az első intelligens fülhallgatóját, ami egy valós idejű fordító. A nagy érdeklődésnek köszönhetően, az első szállítmányt már kézbesítették is a megrendelőknek.

Korábban csak filmekben láthattunk hasonlót, de most valósággá vált. Az ötlet, a cég alapítójának, az amerikai Andrew Ochoa-nak, egy francia lánnyal való találkozás után jutott az eszébe, a nyelvi nehézségek miatt. Most nagyon sokat köszönhet ennek a véletlennek, hiszen megalkotta a lehetetlent, ami a Pilot nevet kapta.

A vezeték nélküli eszközből szokás szerint egy pár tartozik össze, ám a hagyományos fülhallgatóktól eltérően itt nem ugyanaz az ember dugja őket a füleibe: az egymással eltérő nyelven beszélgető két félnek kell egy-egy. Ezután elég megkezdenünk a beszélgetést, mondatainkat a másik közel valós időben hallja a fülhallgatóban – de már a saját nyelvén. A fordítást nem a fülünkben lévő kütyü, hanem a hozzá tartozó telefonos alkalmazás végzi.” – közölte a hvg.hu

Waverly Labs Pilot intelligens fülhallgató fordító

Jelenleg 15 nyelvet képes felismerni. A fejlesztése folyamatosan zajlik, így a jövőben még több nyelvi csomagot lehet majd hozzá vásárolni. Több ezer darab került értékesítésre és februárban szállítanak újra.

A vállalat hivatalos oldalán 249 dollárért lehet megrendelni. Ehhez jön még a magyarországi cím költsége, 32 dollár. Tehát összesen, ezért az egyediségért kb. 75 ezer forintot kell fizetni.