Az első Super Retina OLED-kijelző.

Ujjak helyett, arccal való feloldás, ez a Face ID!

A jövő már itt van és mindenki számára elérhető!

Apple iPhone X Face ID A11

 

Mikor Tim Cook mögött megjelent a "One more thing..." felirat, majd a videó elindult. Mindenki tudta a jövő megérkezett, mert bemutatkozik az...

iPhone X

Megérkezett a vadonatúj, teljes kijelzővel rendelkező iPhone. A legfejlettebb OLED-technológiával ellátott 5,8 hüvelykes Super Retina kijelző alkotja meg a tökéletes képi világot. 2436×1125 pixeles felbontását és True Tone technológiát kapott a kifogástalan megjelenítés érdekében.

A vázat rozsdamentes acél erősíti. A hátlap üvegből készült a vezeték nélküli töltés támogatása miatt.Az előlapi üvegréteg erősebb és ellenallóbb lett.

Apple iPhone X Face ID A11

A feloldás menete is átalakult. Az ujjunk helyett, az arcunkkal tudjuk feloldani a jubileumi "X"-et, a Face ID segítségével. Számos új szenzor felel a működésért az előlapi kamera mellett.

Több mint 30 ezer, láthatatlan IR-pontot vetít ki az arcra, melynek mintáját azonosítja, így a működését a haj, szemüveg, de még szakál sem tudja befolyásolni. MIndezt az A11 Bionic chip neurális motorjának köszönhető. Alapja a gépi tanulás, mely folyamatosan tanulja arcunk változásait.

Apple iPhone X Face ID A11

A kamera előrehaladottabb, a függőleges elhelyezkedésű és dubla képstabilizálással rendelkezik. Előlapi és hátlapi kamera is megkapta a portré módot és a valós idejű stúdiómegvilágítás effekteket! Lassított felvételeket akár 1080p 240 fps-ben, videókat már 4K 60 fps-ben tudunk készíteni.

Megannyi komolyság után következett egy kis móka, hiszen emojik lehetünk Animoji módra. Az újdonság az iMessage-ben debütált. Itt küldhetünk emojit valós idejű mozgatással és pillanatnyi arckifejezéssel, melynek neve Animoji.

Apple iPhone X Face ID A11

A Home gomb eltűnt, ezért új iOS funkciókat kapott "a jövő telefonja". Lentről felfelé csúsztató ujjmozdulattal érhetjük el a Főképernyőt. A Vezérlőközpontot pedig pont ellenkezőleg, fentről lefele. Siri-t a bekapcsoló gomb segítségével szólíthatjuk meg.