A Virtuális Énünket akár egy szelfivel is létrehozhatjuk.

Samsung Galaxy S9 S9+

 

Az idei Mobil Világkongresszuson (MWC) bemutatkoztak a Samsung új zászlóshajói, az 5,8 hüvelykes Galaxy S9 és a 6,2 hüvelykes Galaxy S9+. A dél-koreai cég az eddigi legjobb okostelefonjait mutatta be a nagyközönségnek.

Első ránézésre nem láthatunk komoly változásokat. A kijelző egybeolvad a kerettel, ami még szebbre sikeredett. Az üveg és alumínium ház az egyedi megjelenést szolgálja, amiben a hátlapba olvadó kamera is sokat segít. A mobil alján egy USB Type-C-t és a 3.5-ös Jack csatlakozót találunk.

Samsung Galaxy S9 S9+

A kamera típusa modellenként változó. Az S9 egy 21 megapixeles kamerát, míg nagytestvére az S9+ két darab 12 megapixeles kamerát kapott. A Duál kamera úgy alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, mint az emberi szem.

A neves wired.co.uk tech oldal szerint egyfajta visszavágás az újragondolt kamera a Samsung részéről, mivel a korábban megjelent Google Pixel 2-vel kiváló képeket lehet készíteni gyenge fényviszonyok mellett is.

Samsung Galaxy S9 S9+

A kamerákat már nem csak fotózásra és videózásra lehet használni, hanem valós idejű fordításra is. Ez még nem minden! Szuperlassított videókat csinálhatunk zenékkel megszerkesztve vagy akár GIF-eket is.

Az előlapi kamerával létre tudjuk hozni saját Virtuális Énünket, az AR emoji-t. Ezt a Bixby Vision-nek, az új AR-asszisztensnek is gyorsparancsba adhatjuk. Bixby nem csak hall, de lát is, tehát mindent felismer és segít, ha pl. elakadsz az étterem keresésben.

Samsung Galaxy S9 S9+

Mindkét modell esetében a kéttónusú vaku és a pulzusmérő a kamera/kamerák mellett helyezkednek el, alatta pedig az ujjlenyomat olvasó kapott helyet. Az Intelligens Azonosításnak köszönhetően az íriszszkennertől az arcfelismerésig minden védelmi funkciót egyszerre lehet alkalmazni.

A készülékek vízállóak, sőt a kijelző felső kávája még egy hangszórót is rejt, így a töltő melletti hangszóróval közösen alkotják meg a 360 fokos sztereóhangzást.

Samsung Galaxy S9 S9+

A vezeték nélküli töltés ebből a szériából sem hiányozhat. A dual SIM opció segítségével vagy még egy SIM kártyát, vagy egy microSD kártyát tehetünk, amivel az újdonságokat akár 400 GB-tal is bővíthetjük.

Tudom, hogy hihetetlen, de még mindig nincs vége! Három színben lesz kapható: orgonalila, éjfekete, korallkék. A Samsung egy új DeX dokkolót is tervezett, amivel számítógéppé tudjuk varázsolni az új készülékeket. A rengeteg új funkciók után a magas ár nem meglepő. Az S9 279.990 Ft-os, az S9+ pedig 309.990 Ft-os áron lesz kapható.