Tinta nélkül működik a világ legkisebb nyomtatója.

HP Sprocket zsebnyomtató mininyomtató

 

A nagyméretű irodai nyomtatókon át vezetett az út, a világ egyik legismertebb nyomtató gyártójának, hogy megalkossa a legkisebbet, a HP Sprocket mininyomtatót. A forradalmi újítás olyan kicsire sikeredett, hogy a zsebünkben is kényelmesen elfér.

A fehér-arany vagy fekete-ezüst színben kapható zsebnyomtató hátulján az állapotjelző LED, a bekapcsoló gomb és a microUSB csatlakozó kapott helyet. Teljesen feltöltött akksival akár 20-30 nyomtatásra is képes. Ha lemerült, másfél óra töltés és újból használatra kész.

HP Sprocket zsebnyomtató mininyomtató

Amilyen apró olyan könnyű kezelni. A nyomtató felső részének levétele után, már be is tölthetjük az 5.0 x 7.6 cm méretű nyomtatópapírt. Az amerikai TechCrunch oldal szerint, az okostelefonunkra vagy a tabletünkre letöltött HP Sprocket applikáció segítségével irányíthatjuk, ami iOS és Android rendszereken is elérhető. NFC-n vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül kapcsolódnak az eszközök egymáshoz. Az applikációval beléphetünk a Facebook-, Instagram- vagy Google-fiókunkba és képeket is szerkeszthetünk vele.

HP Sprocket zsebnyomtató mininyomtató

Különlegességét a tinta nélküli nyomtatás adja, amit a Polaroid által kifejlesztett Zink technológiának köszönhet. Elképesztő, de igaz! A fotópapírt gyártásakor több rétegben vonják be sárga, magenta és ciánkék színű festékanyagokkal, amit végül egy polimer védőréteggel borítanak. A mininyomtató felmelegíti a papírt, melyen ezek az anyagok hőre aktiválódnak, és egy perc múlva már kézbe is lehet venni a fényképet.

A riválisainál jóval gyorsabb nyomtatásra képes HP Sprocket-et, töltőkábelével és 10 darab fotópapírral a dobozában, kb. 43 ezer forintért lehet megvásárolni. A kis zsebnyomtató mellé még a papír sem olcsó. A 20 darabos csomag ára a 3500 forintot, az 50 darabos pakké akár a 8500 forintot is elérheti.