Kedvezményes akksi cserét kapnak az iPhone tulajdonosok.

Apple botrány lassítás akkumulátor kedvezményes csere

 

Az almás cég lassan könyvet írhat a botrányairól, és a pereskedéseiről. Most viszont jogosan feszül a hurok, mivel rengetegen érintettek az ügyben.

Az Apple évek óta egy olcsó trükkel ösztönözte a vásárlókat az új készülékeik megvételére. A képlet egyszerű volt, a rendszer érzékelte az elavult akkumulátort, majd lelassította a telefont. Ez a módszer évekig működött, de most ez ügyben számos feljelentés és támadás érte a vállaltot.

A felháborodást követően, a híres TechCrunch oldal megkeresésére az Apple levélben reagált.

„A célunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk a vásárlóknak, amely magába foglalja az általános teljesítményt és meghosszabbítja a készülékek élettartamát is. A lítium-ion akkumulátorok kevésbé képesek megfelelni a fogyasztás igényeinek hideg időben, alacsony akkumulátortöltéssel vagy az idő előrehaladtával, ami azt eredményezheti, hogy a készülék váratlanul kikapcsol, hogy megvédje az elektronikai alkatrészeket.”

Apple botrány lassítás akkumulátor kedvezményes csereA bocsánatkérés után ígéretet tettek, hogy az új frissítések elsimítják a lehetséges hibákat, legfőképp a váratlan kikapcsolásokat szeretnék kiküszöbölni. Megoldásként kedvezményes akkumulátor cserébe kezdett bele a kaliforniai cég.

Külföldön már javában tart az akció, de már hazánkban is elérhető. Magyarországon az egyik hivatalos Apple szerviz, a budapesti Care Center az első hazánkban, aki a kezdeményezés részese és engedményesen cseréli az iPhone akksikat.